De jury – Het stemsysteem

Unanimiteit is niet vereist. De genomineerden en winnaars worden geselecteerd aan de hand van een stemming met gewone meerderheid. Bij een gelijkstand hebben de covoorzitters de beslissende stem. De formulieren worden bestudeerd door een onafhankelijke jury bestaande uit wetenschappers, journalisten, vertegenwoordigers van verschillende overheden en ondernemingen uit de drie gewesten van ons land. Dat gebeurt tussen november 2021 en midden januari 2022.

De jury kiest 10 genomineerden, waaruit 3 winnaars van de BBAE worden gekozen (Gold, Silver, Bronze).

Covoorzitter van de jury:
Roland Moreau, Onafhankelijk milieudeskundige, met een bijzondere interesse voor het promoten van bedrijfsinnovaties die de biologische capaciteit van de planeet helpen beschermen.

Covoorzitster van de jury:
Vanessa Biebel, Executive Manager Competentiecentrum Duurzaamheid en Circulaire economie, Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO)

Anthony Naralingom, Expert circulaire economie / Head of Business Unit Economic transition and Entrepreneurship Awareness – HUB Brussels

Luc Huysmans, is sinds 1999 redacteur bij het economisch magazine Trends. Hij volgt er sinds 2009 de sectoren energie, milieu en duurzaamheid.

Brigitte Mouligneau: transitiemanager Circulaire Economie voor Vlaanderen

Met het publiek-private partnerschap Vlaanderen Circulair werken we aan de transitie naar een circulaire economie en een duurzame samenleving.

Natacha Zuinen, Coördinatrice binnen de Directie Duurzame ontwikkeling van de SPW.

Tom Bauler, Professor Milieu-economie aan de ULB, staat mee aan het hoofd van een onderzoeksteam rond het beheer van socio-ecologische transformaties

Kris Rongé is teamcoördinator van het team systeemintegratie en flexibiliteit bij het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap. Op dagdagelijkse basis is hij bezig met beleid voor het digitaliseren van het energiesysteem, energiegemeenschappen, energieopslag en de centrale rol van de consument in de energietransitie.

Leen Govaerts: “Als afdelingshoofd ‘smart energy & built environment’ bij VITO/Energyville kom ik in contact met talrijke bedrijven die innovatieve oplossingen ontwikkelen voor een koolstofarme bebouwde omgeving. BBAE biedt een podium voor Belgische voorlopers inzake duurzame oplossingen met internationaal potentieel, een belangrijk initiatief waar ik graag aan bijdraag.”

Schrijf u in voor de prijsuitreiking op 14 maart 2022 en laat u inspireren door de winnaars

De prijsuitreiking vindt plaats op 14 maart 2022 (online), in aanwezigheid van federaal minister van Duurzame ontwikkeling Zakia Khattabi. Er worden drie prijzen uitgereikt (Gold, Silver, Bronze). Met een Young Talent-prijs zetten we jonge ondernemers in de bloemetjes, daarnaast kennen we ook een speciale Biodiversiteit-vermelding toe.

Voor meer info: events@vbo-feb.be
Tel. +32 2 515 09 50

Main partner

In samenwerking met :

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart